Irma Smegen (1970) heeft zich haar hele leven ingezet voor het welbevinden van kinderen en veranderingen in het onderwijs. Nu geeft ze vooral trainingen en lezingen voor professionals die met kinderen werken en verzorgt ze mindfulnesstrainingen en coachingstrajecten voor volwassenen en kinderen.

Publicaties

Irma’s hoofd zit altijd vol ideeën. Een deel daarvan is te vinden in haar boeken. In het tabblad ‘publicaties’ is er meer over te lezen. Daarnaast ontwikkelde ze het Fantaseer- en Acteerspel. Dit jaar zullen weer nieuwe educatieve spelen verschijnen. ‘Spelen in Stilte’ is ook verkrijgbaar in het Engels en  de handpoppen uit Li La Land hebben samen met het boek nu ook een thuis gevonden in China.

Achtergrond

Irma is opgeleid als docent theater en leerkracht basisonderwijs. De afgelopen 27 jaar was ze werkzaam als o.a. leerkracht (alle groepen), leidster kinderopvang, docent voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking en de laatste 18 jaren als docent Arts and Culture bij de pabo’s van Stenden. Daarnaast werkt ze samen met haar man sinds 2010 in hun winkel de Flintenhof. Sinds het verschijnen van haar boeken werkt Irma als ZZPer voor Speel je Wijs. Omdat de verschillende werkzaamheden samen bijna niet meer te combineren waren, richt ze zich sinds dit jaar helemaal op Speel je Wijs en haar winkel in Orvelte.

De laatste jaren heeft Irma verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van coaching en training. Ze is gediplomeerd Mindfulness, Compassie en ACT trainer (Acceptance and Commitment Therapy). Internationaal is Irma betrokken bij diverse kunsteducatieve programma’s. Op haar Engelstalige website is hier meer over te lezen.

Even kijken

Een beeld zegt soms meer dan woorden. Hier krijgt u een indruk van de mindfulnesstraining, in dit filmpje ziet u een korte reportage van Speel je wijs woordenschat en in de volgende opname krijgt u een kijkje in de keuken van Speel je mee in Li La Land?

HeART 4 Education

Van haar boek ‘Spelen in Stilte’ en de bijbehorende trainingen doneert Irma 10% van de winst aan verschillende doelen om kunstonderwijs voor kinderen met minder mogelijkheden te creëren. Zie HeART 4 Education.

Meer informatie en contact

Meer informatie is te vinden op Irma’s Engelstalige website en op Linked-in. Hier leest u ook ervaringen van anderen.  Zijn er nog vragen? Neem gerust contact op met Irma via speeljewijs@live.nl