Irma Smegen

Irma Smegen (1970) is auteur en trainer van

– Speel je wijs woordenschat

– Speel je wijs  Theater, drama en spel voor taalontwikkeling op de basisschool 

– Speel je mee in Li La Land? Onderzoeken en ontwerpen met jonge kinderen en

– Spelen in Stilte: Mindfulness in de klas

Daarnaast ontwikkelde ze het Fantaseer- en Acteerspel.

 

Vanuit haar bedrijf Speel je Wijs verzorgt Irma zowel nationaal als internationaal trainingenlezingen en scholingen voor professionals die met kinderen werken.

Voordat haar boeken gepubliceerd werden werkte Irma als leerkracht basisonderwijs, leidster kinderopvang en als docent bij de pabo’s van Stenden. Daarnaast werkte ze met kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking in Amerika en Roemenië. 

Internationaal is Irma betrokken bij diverse kunsteducatieve programma’s. Op haar Engelstalige website is hier meer over te lezen.

Hier ziet u een korte reportage van Speel je wijs woordenschat en in de volgende opname krijgt u een kijkje in de keuken van Speel je mee in Li La Land?

Van haar laatste boek ‘Spelen in Stilte’ en de bijbehorende trainingen doneert Irma 10% van de winst aan verschillende doelen om kunstonderwijs voor kinderen met minder mogelijkheden te creëren. Zie HeART 4 Education.

Wilt u contact opnemen met Irma? Dat kan via speeljewijs@live.nl. Meer informatie is te vinden op Linked-in en haar Engelstalige website.