Pakket

Een dagopleiding ter verdieping en inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in Li La Land en voor enthousiastelingen die Li La Landtrainer willen worden. Weet je nog niet precies wat Li La Land is? Dat kun je allemaal zien en lezen op de site van Li La Land.

Uitgangspunten voor deze opleiding vormen het boek Speel je mee in Li La Land? Onderzoeken en ontwerpen met jonge kinderen, de Li La Land handpoppen en bijbehorend materiaal op de website.

De opleiding wordt verzorgd door Irma Smegen, bedenker en auteur van het boek en ontwerper van de Li La Landworkshops. 

Motivatie, voorwaarden & opbrengsten

Er zijn twee mogelijkheden: 

Categorie 1: Je werkt met kinderen of studenten en zoekt inspiratie en verdieping om vervolgens toe te kunnen passen in de eigen praktijk. Na deze dag ben je in staat om Speel je mee in Li La Land?  breed in te zetten. Je ontvangt een bewijs van deelname.

Categorie 2: Je wilt Li La Landtrainer worden en workshops gaan geven aan je eigen team en/of collega’s van bijvoorbeeld andere scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en kunstencentra. 

Deelnemers in categorie 2 ontvangen aan het eind van de dag een Speel je mee in Li La Land trainerscertificaat. Dit certificaat stelt je in staat om Li La Land workshops te verzorgen, collega’s te coachen bij het werken met Li La Land en mede zorg te dragen voor het implementeren van Li La Land of een onderdeel hiervan (zoals Onderzoekend en Ontwerpend Leren, kunst en technologieonderwijs) in het curriculum.

Voorwaarden om Li La Land trainer  te kunnen worden zijn: 

 • Je hebt een relevante opleiding afgerond (minimaal HBO)
 • en hebt ervaring met leidinggeven aan groepen

Neem bij twijfel over het al dan niet voldoen aan deze toelatingscriteria gerust contact op.

Inhoud

Deze opleiding geeft een uitgebreid en zo volledig mogelijk inzicht in Speel je mee in Li La Land? We gaan aan de slag met de kant en klare workshops waarin actieve werkvormen en theorie met elkaar zijn verweven. Ter verdieping is aanvullend digitale informatie beschikbaar.

Aan bod komen:

 • de noodzaak en meerwaarde van spelen
 • hoe en waarom in Speel je mee in Li La Land vak- en ontwikkelgebieden met elkaar verbonden zijn (sociaal-emotionele vaardigheden, taalontwikkeling, techniek/technologieonderwijs met STEAM, enz.)
 • poppenspel: techniek, didactiek plus het belang en de effecten
 • Onderzoekend en  Ontwerpend Leren
 • kunst- en cultuuronderwijs met het ontwikkelen van het creatief vermogen
 • vaardigheden van de 21ste eeuw en executieve functies
 • differentiatiemogelijkheden met aandacht  voor  diversiteit  in  leerstijlen, vereenvoudigen en compacten en verrijken

Voor categorie 2:

 • het afstemmen van de inhoud van de workshop op de doelgroep en evalueren van de workshops
 • tips voor acquisitie en de organisatorische en financiële kant van het geven van workshops

Organisatie en planning

DATUM vrijdag 21 februari 2020

TIJDEN Inloop met koffie en thee vanaf 9.00, aanvang 9.30 uur. Tussen de middag is er een lunch. Ruimte voor vragen, bekijken van materialen en literatuur onder genot van drankje om 15.30. Afronding 16.00.

LOCATIE Speel je Wijs trainingsruimte  Flintenweg 5 9441PC Orvelte 

Tip: Wie de avond van tevoren wil overnachten of er een dagje aan vast wil plakken kan bijvoorbeeld terecht bij de sloaperij, de borckerhof of bedandbreakfastop1. Allemaal op twee minuten loopafstand.

EXTRA Deze zomer kunnen twee collega’s gratis mee naar een summerschool in Griekenland. Dit in het kader van een Erasmus+ beurs die Irma Smegen met Speel je Wijs ontving voor Creativity Arts and Science in Education. Aansluitend aan de Li La Land training volgt een bijeenkomst (National Event) waarin meer informatie wordt gegeven en iedereen is hierbij welkom.

Investering & aanmelden

Categorie 1:  € 298,- per persoon. Inschrijven kan via deze link.

Categorie 2 trainersopleiding: € 350,- per persoon, plus (als je die nog niet hebt) aanschaf van koffer met poppen – de Li La Land bewoners zijn tijdens een workshop immers onmisbaar. De kosten van de koffers variëren, in de training hoor je er meer over en op de Li La Land site kun je alvast de mogelijkheden zien. Het trainerscertificaat is geen accreditatie voor het verzorgen van een Speel je mee in Li La Land train de trainersopleiding.

Inschrijven voor categorie 2 kan via deze link.

Deze scholingsbedragen zijn vrijgesteld van BTW wegens de inschrijving van Speel je Wijs bij het CKRBO. Door je in te schrijven ga je akkoord met de voorwaarden van Speel je Wijs.

De kosten van de opleiding zijn inclusief:

 • materialen om tijdens de training zelf mee te onderzoeken en ontwerpen
 • koffie, thee, drankjes, tussendoortjes 
 • en een uitgebreide lunch

Categorie 2 (Li La Landtrainers) ontvangen daarnaast ook:

 • een inlogcode naar te gebruiken print- en verdiepingsmateriaal, zoals een bewijs van deelname voor cursisten, naslagwerken, evaluatieformulieren en een voorbeeldofferte.
 • twee kant en klare uitgewerkte workshops inclusief PowerPoint presentaties, afbeeldingen en filmmateriaal

Je investering terugverdienen:

Als trainer (categorie 2) mag je je eigen team gratis workshops aanbieden. Daarnaast hanteren alle Li La Landtrainers voor een twee uur durende externe workshop Speel je mee in Li La Land? een minimumprijs  van € 198,- We adviseren aanvragers om twee workshops af te nemen, omdat de ervaring leert dat herhaling werkt. Bovendien geeft dit deelnemers van je workshops de gelegenheid om tussen de twee bijeenkomsten met het aanbod aan de slag te gaan. Tijdens de opleiding zal hier verder informatie over worden gegeven. 

Extra ondersteuning voor ZZPers

ZZPers die workshops Speel je mee in Li La Land? gaan opnemen in hun aanbod krijgen de mogelijkheid om gebruik te maken van een ondersteunend pakket. Dit wordt verzorgd door de collega’s van Li La Land en bestaat uit:

 • vermelding van je naam en bedrijf op de Li La Land website 

 • gratis Li La Land materialen zoals flyers en posters 

 • een link naar je eigen website of bijv. een linked-in pagina of mailadres zodat geïnteresseerden rechtstreeks contact kunnen opnemen 

 • de mogelijkheid om je eigen bedrijf en het Li La Land aanbod te introduceren op de facebookpagina van Li La Land 

 • de mogelijkheid om de koffers met poppen te verkopen met een winstmarge van 15%. Het boek Speel je mee in Li La Land? is onderdeel van de koffer en is daarnaast los verkrijgbaar via Li La Land. Hier kan geen korting op gegeven worden vanwege de wet voor vaste boekenprijs 

 • coaching m.b.t. acquisitie (helpdesk) 


Kosten van deze ondersteuning bedragen jaarlijks € 150,-. Vragen over dit pakket kunnen gesteld worden aan Peter, collega van Li La Land.