Voor wie

Dit is een opleiding voor iedereen die mindfulness toepast met kinderen of dat van plan is.

Wat leer je

Wie nog niet zo bekend is met mindfulness leert nieuwe technieken, voor wie al bekend is met mindfulness is het een opleiding ter inspiratie en verdieping. Werkvormen en theorie zijn met elkaar verweven. We werken met oefeningen uit het boek en met variaties daarop. Deze dag zal je inspireren om mindfulness op verschillende manieren (nog meer) een plek te geven in je (onderwijs)praktijk, zowel met de kinderen als voor jezelf.
Iedereen ontvangt een USBstick met verdiepende achtergrondinformatie over mindfulness.

 

Inschrijven kan via deze link.

 

Aan bod komen:

– achterliggende gedachten en doelen van verschillende soorten mindfulnessoefeningen
-mindfulness begeleiden en organiseren met een groep kinderen, kleine groepjes of individueel
-complimenten geven en het omgaan met verstoringen
-differentiatiemogelijkheden
-onderbouwen waarom mindfulness een plek verdient in je onderwijspraktijk
-mindfulness voor jezelf als leerkracht

Een deel van de training zal buiten plaatsvinden, in en in de omgeving van het altijd mooie Orvelte. We sluiten de dag af met een mindfulnessoefening met klankschalen.
Met deze opleiding gun je jezelf een dag aandacht en tijd, waar ook de kinderen vervolgens van zullen profiteren.

Trainer

Deze training wordt verzorgd door Irma Smegen, auteur van Spelen in Stilte: Mindfulness in de klas.

Yoga en meditatie beoefent Irma vanaf haar achttiende, sinds negen jaar is mindfulness daaraan toegevoegd. Irma is mindfulnesstrainer en  Acceptance and Commitment Trainer. Deze relatief nieuwe vorm van gedragstherapie is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Steven C. Hayes. Mindfulness is een belangrijk onderdeel van ACT. 

Irma heeft in haar baan als leerkracht basisonderwijs mindfulness altijd ingezet. Meer informatie is te vinden op deze pagina, linked-in en www.irmasmegen.com

Opbrengsten

Lekker in je vel en stevig in je schoenen.

Als deelnemer ontvang je een bewijs van deelname. Deze dag zal je inspireren om mindfulness (nog meer) een plek te geven in je onderwijs en zelf mindfulness toe te passen in en ook buiten je werk.

Organisatie en planning

De trainingen Spelen in Stilte vinden plaats in het altijd mooie Orvelte en duurt de hele dag. Een interne opleiding op eigen locatie is mogelijk vanaf 10 deelnemers. Data van trainingen zijn hier te vinden.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact op.

HeART 4 Education

10% van de winst van de boeken en het opleidingsgeld wordt besteed aan kunstonderwijs voor kinderen met minder mogelijkheden. Meer informatie is te vinden op de website www.heart4education.com