Workshops Speel je wijs & Speel je mee in Li La Land?


Spelen is een natuurlijke behoefte van kinderen en een krachtige middel om kinderen te laten leren. Leren met veel plezier!

Workshops

De boeken Speel je wijs en Speel je wijs woordenschat vormen de basis van de workshops Speel je wijs. Hierin ligt de focus op het ontwikkelen van taal door middel van drama. Je begrijpt taal namelijk beter als je die ook daadwerkelijk beleeft, dit is bevorderlijk voor de woordenschatontwikkeling.

Daarnaast ontwikkelen kinderen hun sociaal-emotionele vaardigheden. Spel kan een oefengebied vormen voor de werkelijkheid; je overlegt, presenteert, geeft en krijgt feedback en ontvangt applaus.

Daarnaast zijn er de workshops Speel je mee in Li La Land?  Hierin spelen verwondering en het stimuleren van een onderzoekende houding een belangrijke rol. Via poppenspel belanden kinderen in een fantasievol avontuur waarna ze zelf iets gaan ontwerpen of op onderzoek uitgaan.

Deelnemers gaan actief aan de slag en de workshops geven inspiratie om de volgende dag meteen in de praktijk te brengen! De workshops kunnen worden aangepast aan de wensen van de aanvrager.

Duur

Workshops duren anderhalf tot twee uur. Eén workshop werkt inspirerend, meerdere workshops leiden tot meer diepgang en implementatie.

Aantal deelnemers

Geschikt voor een groepsgrootte tot ongeveer 25 mensen of met aanpassingen voor grotere groepen.

Voor wie

Professionals die met kinderen werken.

Workshopleider

Op dit moment verzorgt Irma Smegen zelf in principe alleen workshops voor conferenties en congressen. Wie workshops in de eigen school of het eigen kinderdagverblijf wil, kan één of twee teamleden de Speel je wijs trainersopleiding of Speel je mee in Li La Land trainersopleiding laten volgen. Zij kunnen vervolgens het eigen team scholen. Daarnaast zijn er inmiddels meerdere collega’s in Nederland en Vlaanderen opgeleid die workshops kunnen verzorgen.

Contact

Informatie over de train de trainersopleidingen is te vinden via de volgende links:

Verdere vragen kunt u via deze link mailen aan Irma Smegen. Als u geïnteresseerd bent in een workshop van een andere trainer, mailt u dan a.u.b. de locatie, groepsgrootte en doelgroep zodat u in contact gebracht kunt worden met een Speel je wijs trainer bij u in de buurt.