Irma Smegen (1970) heeft zich haar hele leven ingezet voor het welbevinden van kinderen en veranderingen in het onderwijs. Nu geeft ze vooral trainingen en lezingen voor professionals die met kinderen werken en verzorgt ze mindfulnesstrainingen en coachingstrajecten voor volwassenen en kinderen.

Publicaties en ontwerpen van leermiddelen

Irma’s hoofd zit altijd vol ideeën. Een deel daarvan is te vinden in haar boeken. In het tabblad ‘publicaties’ is er meer over te lezen. Daarnaast ontwikkelde ze het Fantaseer- en Acteerspel. Dit jaar zullen weer nieuwe educatieve spelen verschijnen. ‘Spelen in Stilte’ is ook verkrijgbaar in het Engels en  de handpoppen uit Li La Land hebben samen met het boek nu ook een thuis gevonden in China.

Achtergrond

Irma is opgeleid als docent theater en leerkracht basisonderwijs. De afgelopen 27 jaar was ze o.a. werkzaam als leerkracht (alle groepen), leidster kinderopvang, docent voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking en ze was 18 jaar docent aan de pabo’s van Stenden. Door het verschijnen van haar boeken kwam er steeds meer vraag naar trainingen, lezingen en nieuwe boeken. Daardoor startte Irma haar eigen bedrijf ‘Speel je Wijs’ van waaruit ze dit vormgeeft.  Daarnaast heeft ze samen met haar man een winkel in Orvelte: de Flintenhof

De laatste jaren heeft Irma verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van coaching en training. Ze is gediplomeerd Mindfulness, Compassie en ACT trainer (Acceptance and Commitment Therapy), bovendien is mindfulness voor haar een manier van leven. Internationaal geeft ze regelmatig lezingen en workshops en is ze betrokken bij diverse kunsteducatieve programma’s. Op haar Engelstalige website is hier meer over te lezen.

Even kijken

Een beeld zegt vaak meer dan woorden. Een indruk van de mindfulnesstraining is hier te vinden, dit is een korte reportage van Speel je wijs woordenschat en de volgende opname geeft een kijkje in de keuken van Speel je mee in Li La Land?

HeART 4 Education

Van haar boek ‘Spelen in Stilte’ en de bijbehorende trainingen doneert Irma 10% van de winst aan verschillende doelen om kunstonderwijs voor kinderen met minder mogelijkheden te creëren. Zie HeART 4 Education.

Meer informatie en contact

Meer informatie is te vinden op Irma’s Engelstalige website en op Linked-in. Hier zijn ook ervaringen te lezen van collega’s die meededen met trainingen.  

Zijn er nog vragen? Neem gerust contact op met Irma via speeljewijs@live.nl