Dagopleiding: Spelen in Stilte: Mindfulness met kinderen

Een opleiding voor iedereen die mindfulness toepast met kinderen of dat van plan is. Wie nog niet zo bekend is met mindfulness leert nieuwe technieken, voor wie al bekend is met mindfulness is het een opleiding ter inspiratie en verdieping. Werkvormen en theorie zijn met elkaar verweven. We werken met oefeningen uit het boek en met variaties daarop. Deze dag zal je inspireren om mindfulness op verschillende manieren (nog meer) een plek te geven in je (onderwijs)praktijk, zowel met de kinderen als voor jezelf. Met deze opleiding gun je jezelf een dag aandacht en tijd, waar ook de kinderen vervolgens van zullen profiteren.

 Aan bod komen:

–  achterliggende gedachten en doelen van verschillende soorten mindfulnessoefeningen
– mindfulness begeleiden en organiseren met een groep kinderen, kleine groepjes of individueel
– complimenten geven en het omgaan met verstoringen
– differentiatiemogelijkheden
– onderbouwen waarom mindfulness een plek verdient in je onderwijspraktijk
– mindfulness voor jezelf als leerkracht

Meer informatie is te vinden op de site Spelen in Stilte en inschrijven kan via deze link.

Mindfulnesstraining – 8 avonden 

We leven in een ‘snelle’ wereld, zowel in ons werk als thuis. Soms lopen we onszelf bijna of helemaal voorbij. Met mindfulness sta je even stil, ook als je denkt dat er geen tijd voor is. Want misschien is het wel andersom: hoe drukker je bent (of hoe meer druk je voelt), des te belangrijker het is om even de tijd te nemen. Zo zorg je goed voor jezelf en dat maakt dat er ook meer ruimte is voor anderen en de wereld om je heen.

In deze training maken we een tweeslag: hoe beoefen je zelf mindfulness en hoe kun je dit met kinderen inzetten. Praktijkoefeningen en theorie zijn steeds met elkaar verweven.

Meer informatie is te lezen  op de site Spelen in Stilte en inschrijven kan via deze link.

Trainer

Yoga en meditatie beoefent Irma vanaf haar achttiende, sinds 2008 is mindfulness daaraan toegevoegd. Irma is Mindfulnesstrainer, Compassietrainer en  Acceptance and Commitment Trainer. Deze relatief nieuwe vorm van gedragstherapie is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Steven C. Hayes. Mindfulness is een belangrijk onderdeel van ACT.  

Irma heeft in haar baan als leerkracht basisonderwijs en hogeschooldocent mindfulness altijd ingezet en schreef er twee boeken over: ‘Spelen in Stilte: mindfulness in de klas’ en een prentenboek: ‘Mindfulness? Jij? Yes!’ Onder het tabblad publicaties vind je hier meer informatie over. 

Irma is ingeschreven bij de beroepsvereniging voor Mindfulnesstrainers: VVM.

HeART 4 Education

10% van de winst van de boeken en de opleiding Spelen in Stilte wordt besteed aan kunstonderwijs voor kinderen met minder mogelijkheden. Meer informatie is te vinden op de website www.heart4education.com